Почна мини-лигата за регионот Скопје. Денешни резултати

22.12.2018 20:17
48982055_591951097914720_6685523175008108544_n

Денеска во Автокоманда официјално почна новата сезона во мини-лигата на Академија Металург. Оваа сезона во Скопје се натпреваруваат вкупно 29 екипи од нашите школи во Скопје, Прилеп, Кавадарци и Кичево.

Децата се натпреваруваат во три старосни категории: 2004/5, 2006/7 и 2008 и помали, машки и женски.

.

Денешни резултати:

08.30  ПГО – РК Металург  13:12 (8:5)   М.2004/5

09.10  Нова Македонија – Синалко  11:8 (6:3)   Ж.2006/7

09.50  Репро 21 – Ре Медика  7:14 (2:9)   М.2006/7

10.30  Хандбал Старс – Кемпа  5:11 (2:7)   М.2006/7

11.50  Тиквеш – ПГО  10:8 (4:2)   М.2004/5

12.30  Ре Медика – Хандбал Старс  15:5 (9:1)   М.2006/7

13.10  РЖ Институт – Кемпа  8:10 (3:5)   М.2006/7

14.00  Тиквеш 1 – Хандбал Старс  11:8 (6:4)   М.2008

14.00  Хандбал Старс – Колибри  10:4 (7:2)   Ж.2008

14.30  Тиквеш 2 – Металург кадети  12:1 (6:0)   М.2008

14.30  Рено – Металург Јуниор  16:8 (10:5)   М.2008

15.00  Стоби – Металург пионери  5:5 (2:2)   М.2008

15.00  Хотел Бетон – Бетон  1:19 (0:13)   М.2008

15.30  Хандбал Старс – Металург Јуниорки  11:2 (4:2)   Ж.2008

15.30  Тиквеш 1 – Весна Акумулатори  21:3 (12:3)   М.2008

16.00  Репро 1 – Тиквеш 2  2:7 (0:4)   М.2008

16.00  Хандбал Старс – Металург Јуниор  10:4 (4:1)   М.2008

Одложени се средбите:

Макалоски – РЖ Институт   М.2006/7

Макалоски – Репро 21   М.2006/7

Утре играат:

08.40  Кожувчанка – Нова Македонија   Ж.2006/7

09.10  Факом – Рено   М.2008

09.10  Колибри – ЖРК Металург    Ж.2008

09.40  Металург пионери – Хотел Бетон   М.2008

09.40  Металург кадети – Стоби   М.2008

10.10 Весна Акумулатори – Факом   М.2008

10.10  Металург Јуниорки – ЖРК Металург   Ж.2008

Прочитано 333 пати

(0) Коментари

Напишете коментар


5 − = 4