ПОЗНАТИ СЕ И ШЕШИРИТЕ ЗА ФОРМИРАЊЕ НА ГРУПНАТА ФАЗА ВО ЛИГА НА ШАМПИОНИ

17.04.2012 15:15
640px-EHF_Champions_League.svg

Вкупно 11 земји имаат директни претставници во групната фаза од Лига на шампиони. Следната сезона, за разлика од оваа, директно учество во Л.Ш. нема да имаат шампионите на БиХ и Романија. Нивните места ги зазедоа шампионот на Шведска и вториот претставник на Словенија.

По 3 екипи во групната фаза имаат: Германија и Шпанија.

По 2 екипи во групната фаза имаат: Словенија, Унгарија, Русија и Франција.

По 1 екипа во групната фаза имаат: Хрватска, Данска, Полска, Швајцарија и Шведска.

Одредени се и шеширите според кои ќе се формираат групите во Лига на шампиони:

Шешир бр.1:

Шпанија 1

Германија 1

Франција 1

Русија 1

Шешир бр.2:

Унгарија 1

Хрватска 1

Данска 1

Словенија 1

Шешир бр.3:

Шпанија 2

Германија 2

Полска 1

Швајцарија 1

Шешир бр.4:

Франција 2

Русија 2

Шпанија 3

Германија 3

Шешир бр.5:

Унгарија 2

Словенија 2

Шведска 1

Победник од квалиф. турнир бр.1

Шешир бр.6:

Победник од квалиф. турнир бр.2

Победник од квалиф. турнир бр.3

Победник од квалиф. турнир бр.4

Победник од турнирот со Wild Card

Прочитано 537 пати

(0) Коментари

Напишете коментар


+ 6 = 15