Познати се полуфиналните двојки во фајналфорот на мини-лигата на Металург

22.05.2019 10:57
190222217_DSC0001_resize-610x405-610x4051-610x405-610x405

На 2 јуни мини-лигата на Металург ќе финишира со централниот настан на лигата – фајналфорот во кој ќе настапат најдобрите екипи од регионите Исток и Скопје.

Полуфиналните двојки, како и секоја година, ќе се формираат според принципот: Првопласираната екипа од Истокот ќе игра со второпласираната од Скопје, додека првопласираната екипа од Скопје ќе се сретне со второпласираната екипа од Истокот. И така во сите категории.

.

Полуфинални двојки:

Генерација 2004/5 машки:

Младинец (Кочани) – РК Металург (Скопје)

Тиквеш (Кавадарци) – Торо Спорт (Виница)

Генерација 2006/7 машки:

Торо Спорт (Виница) – Репро 21 (Скопје)

Ре Медика (Скопје) – Младинец (Кочани)

Генерација 2006/7 женски:

Астра Спорт (Македонска Каменица) – Синалко (Скопје)

Нова Македонија (Скопје) – Д.И.Малешевски (Берово)

Генерација 2008 и помали машки:

Младинец (Кочани) – Бетон (Скопје)

Тиквеш (Кавадарци) – Крива Паланка 1 (Крива Паланка)

Генерација 2008 и помали женски:

Крива Паланка 1 (Крива Паланка) – Колибри (Скопје)

Хандбал Старс (Кичево) – Крива Паланка 2 (Крива паланка)

Прочитано 239 пати

(0) Коментари

Напишете коментар


7 − 1 =