Познати се сите учесници на ЕП 2020

16.06.2019 20:56
1 (2)

По денешното последно квалификациско коло станаа познати сите селекции кои ќе настапат на ЕП 2020.

Интересно, од просторите на поранешната држава настап на ЕП обезбедија сите поранешни републики: Македонија, Словенија, Србија, Хрватска, БиХ и Црна Гора, што е голем успех за ракометот од овој регион.

.

Настап на ЕП 2020 обезбедија:

Европскиот шампион од 2018:  Шпанија.

Земји домаќини на ЕП 2020:  Австрија, Шведска и Норвешка.

Сите првопласирани селекции од тековните квалификации: Македонија, Германија, Хрватска, Словенија, Белорусија, Франција, Унгарија и Данска.

Сите второпласирани селекции од тековните квалификации:  Полска, Швајцарија, Исланд, Летонија, Чешка, Португалија, Русија и Црна Гора.

Четири најдобри третопласирани селекции од тековните квалификации:  БиХ, Србија, Холандија и Украина.

Прочитано 530 пати

(0) Коментари

Напишете коментар


9 − 9 =