РИСТО ЧОКРЕВ И КРСТО ПЕТРУШЕВСКИ

29.12.2011 12:25
DDDD

Најстари, денес активни, членови на Металург се Крсто Петрушевски (тренер на ЖРК Металург) и Ристо Чокрев (претседател на РК Металург).

Крсто Петрушевски, тогаш Митевски, во Металург е неколку месеци пред Чокрев. Веќе во 1972 година тренира и игра за првиот тим.

Ристо Чокрев, во 1973 година, тренира и игра за првиот тим, а од 1974 година игра и за јуниорската екипа, која тогаш е формирана и се натпреварува во јуниорската лига.

Прочитано 241 пати

(0) Коментари

Напишете коментар


8 − = 3