Сала

Ракометниот клуб Металург има свој дом, а тоа е спортската сала ,,Автокоманда,,. Во неа Металург ги игра натпреварите од домашното првенство и европските купови. По потреба тимот игра натпревари и во други сали во градот. Во салата на СРЦ Кале Металург ги играше натпреварите од лигата на шампионите во сезоната 2006/07 како и други натпревари во претходните години. Во сезоната 2008/09 Металург сите натпревари од европските купови ги играше во салата ,,Борис Трајковски,, на кои во просек беа присутни околу 5 000 луѓе, особено на натпреварите од Лигата на Шампионите.

Спортска сала ,,Автокоманда,,

cc_resize

Сала Автокоманда навијачи

Спортски центар ,,ВИП Арена,,

ВИП Арена