СЕ ПОДОБРИ РЕЗУЛТАТИ НА ЈУНИОР ОД СТРУГА, ДЕЛ НА АКАДЕМИЈАТА НА МЕТАЛУРГ. ФОТО

22.02.2014 14:01
0002_resize

za tekst

Ракометниот клуб Јуниор од Струга веќе шест години е дел од Академијата на Металург. Во клубот тренираат околу 80 деца, поделени во три генерациски групи, сите под раководство на м-р Јаковче Матлиески, кој тренирал и такви имиња на македонскиот ракомет како Наумче и Златко Мојсовски, Аце Јоновски, Горан Димитровски, Горан Ѓоргоноски, Лео Перендија, Никола Матлиески, како и ракометните таленти од новата генерација, Марко Нелоски и Марио Танкоски.

Со дополнителна помош во подобрување на работните услови и работните реквизити, Јаковче Матлиески ветува дека наскоро ќе имаме достојни замени за нашите репрезентативци: Мојсовски, Манасков, Димовски….

Фото:

Прочитано 1.314 пати

(0) Коментари

Напишете коментар


4 − 3 =