Топ Вести

ШПЕНДЕ И ПУЧНИК ВО ПОСЕТА НА РАКОМЕТНАТА ШКОЛА ВО АЕРОДРОМ

13.11.2018 12:14
академија

Спортската сала при ООУ “Ѓорѓија Пулевски“ беше вистински празник за децата од ракометната школа на Металург во населбата Аеродром. Тие имаа можност, покрај будното око на тренерот Тања Димитриоска, да тренираат со ракометарите од првиот тим на РК Металург – Александар Шпенде и Миха Пучник.

Ракометната школа во Аеродром работи во составот на Акaдемијата “ Металург “ и брои повеќе млади ракометни таленти. Оваа школа постои неколку години и ја води Тања Димитриоска.

_Галерија

Прочитано 93 пати

(0) Коментари

Напишете коментар


− 5 = 4