СРЕЌЕН БОЖИЌ

06.01.2013 19:47
hitportal-cestit-bozik_resize

Како што бадниковиот оган се ложи, во Вашиот дом среќа да се множи, нека светла ѕвезда во животот Вас ве води, зашто денес е Божиќ – Христос се роди!

Рана зора додека се руди, коледарска песна Вас нека ве буди.  Среќа и радост Господ нека дари, полна софра, а и многу пари. Сите да Ве служи здравје, бадникова вечер да Ви е наздравје. Берикет и к’смет во куќи да Ви царува, со здравје и љубов Господ да Ве дарува! Среќен Божиќ !

Додека последниов бадников ден догорува, слушни го Господ што ти зборува, следи го патот на срцето што те води, Среќен Божиќ – Христос се роди.

Ви го честитаме најголемиот христијански празник, Раѓањето Божје.

                              Среќен Божиќ – Христос се роди

                                                        Металург

Фото:

Прочитано 609 пати

(0) Коментари

Напишете коментар


9 + 1 =