РК Металург 2

Слика од тимот
Дрес Име Позиција Датум на Раѓање Тежина Висина
1 Матеј Петковски Голман 15.09.1999 78 186
2 Михајло Младеновиќ Лев бек 21.09.2000 95 194
3 Симон Прентоски Десен бек 14.02.2002 82 183
8 Александар Прцуловски Среден бек 04.12.1997 78 176
10 Виктор Василевски Голман 23.10.2000 92 194
13 Алексо Лембанов Лев бек 12.02.1998 78 182
18 Андреј Митиќ Пикер 14.05.2000 102 195
18 Лазар Додиќ Пикер 01.03.2002 118 190
20 Мартин Божиновски Голман 08.08.2001 83 183
20 Дејан Гошевски Десен бек 15.05.1999 79 183
35 Мелоски Илија Лев бек 13.06.2000 79 180
44 Стефан Додиќ Лев бек 13.03.2003 94 194
44 Теодор Тодески Лев бек 09.03.2002 84 198
55 Дарко Кондев Лево крило 24.08.2001 77 185
57 Димитар Ристовски Десен бек 25.01.2001 86 180
58 Огњен Савковиќ Лев бек 08.05.2000 83 193
71 Дарио Кофиловски Лево крило 18.05.2000 71 181
71 Глигор Гајиќ Лево крило 02.07.2000 80 185
96 Предраг Мијатовиќ Голман 15.02.2002 76 196
Стрелци:


Име Натпревари Голови
Дарко Кондев 13 61
Дејан Гошевски 9 45
Стефан Додиќ 10 44
Михајло Младеновиќ 11 42
Димитар Ристовски 12 39
Димитар Михајлов 12 33
Дарко Кофиловски 13 31
Глигор Гајиќ 13 29
Андреј Митиќ 13 25
Мартин Серафимов 3 19
Мице Шилегов 2 16
Теодор Тодески 7 14
Илија Меловски 12 11
Алексо Лембанов 12 8
Александар Прцуловски 8 4
Лазар Додиќ 9 3
Симон Прентовски 6 3
Милан Лазаревски 1 2
Халил Јагањац 0 0
Анте Токиќ 0 0
Томислав Јагуриновски 0 0
Марио Танкоски 0 0
Филип Кузмановски 0 0
Никола Даниловски 0 0
Виктор Василевски 11 0
Мартин Томовски 0 0
Филип Арсеновски 0 0
Даниел Дупјачанец 0 0
Димитар Димитриоски 0 0
Тео Чориќ 0 0
Предраг Мијатовиќ 7 0
Лука Стојановиќ 0 0
Адријан Миличевиќ 0 0
Александар Шпенде 0 0
Гонсало Рибеиро 0 0
Миха Пучник 0 0
Мартин Божиновски 12 0
Тадеј Матијашиќ 0 0
Бојан Маџовски 0 0
Мартин Велковски 0 0