Топ Вести

ТУРНИР НА АКАДЕМИЈАТА МЕТАЛУРГ ВО КАВАДАРЦИ

31.01.2015 18:42
961370_10204915280135350_1129522653_n

za tekst

Во организација на ракометната академија Металург – Тиквеш, денеска во Кавадарци се одржа ракометен турнир на кој учествуваа дел од ракометните школи на Металург.

Учествуваа ракометните школи на Велкова 5 од Скопје, Астра Спорт од Македонска Каменица  и на Металург – Тиквеш од Кавадарци, со екипи во генерација 2000/2002, 2004 (кај машките) и 2000/2002 (кај девојчињата)

Турнирот се одигра во спортската сала “Јасмин“ во Кавадарци, од 11 до 15 часот.

Резултати:

Машки, 2000/2002:

Тиквеш – Астра Спорт  16:10

Победник е екипата на РК Тиквеш

Машки, 2002/2004

Велкова 5 – Тиквеш  05:10

Велкова 5 – Астра Спорт  05:08

Тиквеш – Астра Спорт  06:03

Победник е екипата на РК Тиквеш, второто место и припадна на екипата на Астра Спорт, додека трет е тимот на Велкова 5.

Девојчиња, 2000/2002:

Велкова 5 – Астра Спорт  08:03

Тиквеш – Астра Спорт  06:10

Тиквеш – Велкова 5  04:09

Победник на турнирот е екипата на Велкова 5, втора е екипата на Астра Спорт, додека трет е тимот на Тиквеш.

 Девојчиња, 2004/2006:

Астра Спорт – Велкова 5  01::05

Победник е екипата на Велкова 5.

Фото:

Прочитано 987 пати

(0) Коментари

Напишете коментар


2 + 3 =