УШТЕ ЕДНО ПОНИЖУВАЊЕ: КАРАБАТИЌ ОСТАНА И БЕЗ ОРДЕНОТ “ЛЕГИЈА НА ЧЕСТА“

03.01.2013 01:49
nikola-karabatic-handball-match-truque-en

Chevalier_légion_d'honneur_2Никола Карабатиќ доживеа уште едно големо понижување, кога беше прескокнат при доделувањето на орденот “Легија на Честа“. Орденот го доделува претседателот на Франција, а овојпат го добија 87 медалисти од Олимписките и од Параолимписките игри во Лондон. Карабатиќ е носител на златен медал од ОИ, но аферата “Обложувачница“ е неговата црна дамка.

Прочитано 435 пати

(0) Коментари

Напишете коментар


1 + = 9