В недела ќе се одигра и првото коло од мини-лигата на Металург за регионот Исток

21.12.2018 15:24
logo_resize

В недела, 23 декември, ќе се одигра и првото коло од новата сезона на мини-лигата на Академија Металург за регионот Исток.

Оваа година ќе се натпреваруваат екипи од нашите школи во Берово, Крива Паланка, Кочани, Македонска Каменица, Пробиштип и Виница. Ќе се натпреваруваат вкупно 19 екипи во три старосни категории: 2004/5, 2006/7 и 2008 и помали, машки и женски.

.

Првиот турнир ќе се одржи во Кочани и тоа според следниот распоред:

10.00  Дедо Иљо Малешевски – Весна Акумулатори    М.2006/7

10.40  РК Крива Паланка – Торо Спорт   М.2006/7

11.20  Младинец – Астра Спорт   М.2006/7

12.00  Младинец – Торо Спорт   М.2004/5

12.40  Дедо Иљо Малешевски – Астра Спорт   Ж.2006/7

13.20  РК Крива Паланка – Младинец   Ж.2006/7

14.10  РК Крива Паланка 1 – Младинец    М.2008 и помали

14.40  РК Крива Паланка 2 – РК Крива Паланка 3   М.2008 и помали

15.10  РК Крива Паланка 1 – РК Крива Паланка 2   Ж.2008 и помали

Турнирот ќе заврши во 15.40 часот.

Прочитано 350 пати

(0) Коментари

Напишете коментар


5 + 4 =