В недела почнува мини-лигата на Металург

24.02.2020 18:09
DAR_1739_resize

В недела, 1 март, почнува јубилејната 15 сезона на мини-лигата на Металург, најстарото натпреварување од овиј вид во Македонија и пошироко.

Оваа сезона ќе учествуваат 29 екипи од Скошје, Куманово, Крива Паланка, Кичево и Кавадарци, поделени во три генерациски категории: 2006/7, 2008/9 и 2010 и помали.

 

Име на тренер Име на екипа2006/07 Име на екипа2008/09 Име на екипа2010/помали  
Миле Бетон (М) Џуси (М) Ре-вита(М)  
Стефан ПГО (М)   Изворска (мих)  
      Пелистерка (Ж)  
Тања Кемпа (М) Виталија(М) Стоби флипс(М)  
  Нова Македонија (Ж) Ре-медика (Ж) Колибри (Ж)  
Крсте Јанкуловски   Кожувчанка (М)    
    Репро 21 (мих)    
Оливер и Горан К.Паланка (М) К. Паланка (М) К. Паланка (М)  
  К.Паканка (Ж) К.Паланка (Ж)    
Александар Куманово (М) Куманово (М) Куманово (М)  
Вања и Дајана Хандбал старс (мих) Хандбал старс (М) Хандбал старс(мих)  
    Хандбал старс (Ж)    
Кире Тиквеш (М) Тиквеш 1 (М)    
    Тиквеш 2 (М)    
Прочитано 170 пати

(0) Коментари

Напишете коментар


2 + 6 =