ВТОРОЛИГАШКОТО ИСКУСТВО НА МЕТАЛУРГ

09.12.2011 00:11
DSC03008_resize_resize

Како што е познато, Металург во 2-та Сојузна лига Југ, влезе во далечната 1980/81 година. Од тогаш па се до распаѓањето на заедничката држава, Металург се натпреварува во таа лига. За целиот тој период, Металург испадна од лигата само еднаш, во сезоната 1982/83. Меѓутоа, веќе следната сезона ја освојува Меѓурепубличко-покраинската лига, и се враќа во 2 Сојузна лига Југ каде се натпреварува се до 1992 година кога, во независна Македонија, се формира прва ракометна лига во која е до денес.

Фото:

Прочитано 153 пати

(0) Коментари

Напишете коментар


+ 4 = 11